Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Aangesloten bij

logotjes

Voor wie

Dit is een praktijk voor volwassenen, kinderen en jongeren en relatietherapie. Ik ben gespecialiseerd in kortdurende psychologische zorg: professioneel, effectief en betrokken, samen komen tot herstel en groei.

Lees meer

Over Tjimke de Vries

Ik werk met plezier, vakmanschap en inlevingsvermogen. Ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in de klinische psychologie en lid van het NIP en de VGCT.

Lees meer

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ' Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!' En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!"

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

 

Psycholoog Tjimke de Vries

In mijn online-agenda kan men de meest actuele stand van zaken vinden over de wachttijden in mijn praktijk. De wachttijd voor volwassenen en kinderen en jeugdigen is gelijk. Per locatie wordt de actuele wachttijd gegeven. Ik vind het belangrijk dat men zo snel mogelijk terecht kan voor een kennismakingsgesprek als daar behoefte aan is. Je meldt je namelijk niet voor niets nu aan voor een afspraak. Ik werk slechts een dag in de week op de locaties in Rijswijk en Hoek van Holland. Mijn hoofdpraktijk bevindt zich in Bergschenhoek waar ik de meeste dagen aanwezig ben. Vaak is er meer plek in Bergschenhoek dus als je eerder terecht wilt dan raad ik je aan op deze locatie een afspraak in te plannen.

Als de wachttijd in mijn online-agenda langer dan 4 weken duurt of als er enige spoed geboden is dan kan men een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en dan zal ik buiten de online-agenda om een plek voor je vrij maken. Dat is over het algemeen geen enkel probleem behalve als ik ziek ben of rond mijn grote vakantie.

Als er sprake is van crisis dan moet men altijd direct contact zoeken met de huisarts. Ik lever geen crisiszorg of spoedzorg voor ernstige problematiek. Als er sprake is van ernstig middelenmisbruik, psychotische verschijnselen en suicidaliteit dan kan ik je binnen mijn praktijk niet helpen.

Als na de intake wordt besloten tot behandeling dan kan deze meteen van start gaan. Er bestaat geen wachttijd tussen de intake en de behandeling in mijn praktijk. We gaan dus direct aan de slag als het probleem duidelijk in kaart is gebracht en als ik je met dit probleem de juiste begeleiding kan bieden. De frequentie van de gesprekken is meestal eens in de twee weken. Maar als het nodig of wenselijk is dan zien we elkaar meer of minder frequent. De behandeling duurt zo kort mogelijk maar zo lang als het duurt. Soms hebben mensen al genoeg aan 1 of 2 gesprekken, soms duurt het 20 gesprekken. Gemiddeld is men tussen de 5 tot 10 sessies weer boven jan. 

Mocht je in betere handen zijn bij een meer gespecialiseerd iemand of een instelling dan verwijs ik altijd door. Als blijkt dat er niet voldoende vorderingen worden gemaakt (of dat een andere insteek na de eerste behaalde stappen wenselijk is) dan gaan we samen kijken of je voor het vervolg van je proces beter elders terecht kan. Iedereen verdient de beste zorg. Ik zie het als mijn missie om iedereen zo goed mogelijk bij te staan. Maar ik ben ook de eerste die aangeeft als ik vind dat ik je niet goed genoeg kan helpen en dat een andere hulpverlener betere zorg kan bieden voor jouw specifieke klacht of probleem. 

Als basispsycholoog werk ik niet binnen de kaders van de GGZ als het gaat om de vergoeding vanuit de zorgverzekeraars. Dit betekent dat de wachttijd niet afhankelijk is van de zorgverzekeraar waar de patient verzekerd is. Het betekent ook dat ik alleen vergoed wordt vanuit de aanvullende polissen onder psychosociale zorg en dat sommige verzekeraars mij helemaal niet vergoeden. Als je de sessies vergoed wilt krijgen vanuit de basisverzekering dan kun je je laten verwijzen door de huisarts naar bijvoorbeeld de POH-GGZ of een instelling.

Wanneer je de wachttijd te lang vindt bij mij of bij een aanbieder binnen de GGZ, kun je altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of je zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Je zorgverzekeraar kan je ondersteunen, zodat je binnen 4 weken van het eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamelijk zijn overeengekomen.

Het NIP vindt dat het werk van psychologen van goede kwaliteit moet zijn en aan bepaalde normen moet voldoen. Daarom heeft het NIP een beroepscode opgesteld. In de Beroepscode voor psychologen staan de eisen, richtlijnen en gedragsregels vermeld die aan het beroepsmatig handelen van een psycholoog worden gesteld. Psychologen die lid zijn van het NIP en/of een NIP-registratie hebben, moeten zich houden aan deze beroepscode. Op www.psynip.nl kun je meer informatie vinden over de beroepscode.

 

Heb je een klacht over psycholoog Tjimke? Meldt dit dan altijd als eerste bij de psycholoog zelf. Zo kunnen jullie samen tot een oplossing komen. Mochten jullie er onverhoopt niet uitkomen dan kun je bij de klachtenfunctionaris en de geschillencommissie van het NIP terecht. 

 

 

 

Hoeveel kost een sessie en hoe zit het met de vergoedingen?

Een individueel consult of intake kost 90 euro per sessie. Voor een sessie relatietherapie is het tarief 95 euro. Een sessie duurt 45 minuten. De prijs is vanaf januari 2013 gewijzigd en is inclusief BTW.

Je doet er goed aan om even bij je verzekeraar te informeren over een vergoeding. De verschillen kunnen variëren tussen volledige vergoeding tot helemaal niets. Je krijgt van mij een factuur die je zelf kunt indienen bij je zorgverzekeraar.

Lees meer

Hoeveel sessie zijn er meestal nodig om je beter te voelen?

Dit hangt natuurlijk af van jouw situatie of persoon. Als je alleen maar een zetje in de goede richting nodig hebt, dan heb je vaak genoeg - na het kennismakingsgesprek- aan 2 of 3 sessies. Maar gemiddeld heb ik 5 tot 10 sessies nodig om jouw hulpvraag te bereiken. 
Jij gaat aan het werk met de handvatten die ik kan bieden. We bepalen samen jouw doel en jij gaat deze met mijn begeleiding bereiken -ik geloof in jouw veerkracht en mogelijkheden. Mijn kracht ligt in het feit dat ik snel verbanden kan leggen en de vinger meteen op de zere plek kan leggen, waardoor we meteen met de kern van de zaak aan de slag kunnen. Jouw inzet en moed samen met mijn inzicht en interventies bepalen het succes van jouw behandeling. Vaak staan mensen versteld over wat zij allemaal kunnen bereiken na een paar gesprekken.

Lees meer

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt zelf direct een afspraak inplannen in mijn online agenda. Je kiest zelf een tijdstip en een dag die jou het beste uitkomt. De afspraak staat dan definitief ingeboekt.

Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, dan kun je mij het beste mailen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je krijgt dezelfde werkdag nog een reactie. Telefonisch ben ik minder goed bereikbaar, omdat ik overdag in sessies zit. Maar als je mijn voicemail inspreekt, of beter nog een sms of mail stuurt, dan zal ik dezelfde werkdag contact met je zoeken.

Lees meer

Gaan de klachten die ik, mijn relatie of mijn kind heeft, over?

Je mag er gerust vanuit gaan dat je klacht na behandeling voor een groot deel weg is. Dat is namelijk vaak zo in veel gevallen, dat is ook in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Niet altijd natuurlijk, maar dan heb je wel een betere manier ontwikkeld om met je moeilijkheden om te gaan of meer inzicht gekregen. Door een psychologische behandeling voelen de meeste mensen zich een stuk beter dan voorheen. Ze zijn duidelijk minder angstig, somber of gespannen, hebben weer energie en kunnen weer genieten en durven vaak meer te doen en weer te leven. Zij hebben een meer positief zelfbeeld en meer begrip voor zichzelf en anderen.

Lees meer

Wanneer vraag je nou om hulp, wanneer moet ik naar een psycholoog?

Als je het gevoel hebt dat je er zelf niet meer uitkomt en de klachten je dagelijks leven verstoren. Vraag of je huisarts er één kan aanbevelen, of zoek er zelf één die je aanspreek. Veel mensen wachten te lang en willen er eerst zelf uitkomen of denken: "het is nog niet erg genoeg, ik moet me niet aanstellen, ik kom er zelf wel uit". Dit bezorgt vaak onnodig lijden. Een psycholoog helpt je op de momenten in je leven dat je er zelf, om welke reden dan ook, niet meer uitkomt. Je worstelt met nare gevoelens, pijnlijke herinneringen of moeilijke omstandigheden. Op zo'n moment biedt een psycholoog uitkomst. Ik, als psycholoog heb ik ervaring en opleiding in het behandelen van allerlei klachten. Ik ben empathisch en begaan met mijn patiënten. Door deze houding en door mijn gebruik van behandelingen en methodieken die bewezen effectief zijn voor verschillende stoornissen bij jong en oud, worden de klachten vaak drastisch gereduceerd en wordt onze doelstelling bereikt.

Lees meer

Wat kun je verwachten van mij als psycholoog?

Meerdere dingen. Ik ga kijken wat er aan scheelt en hoe ik dat in samenwerking met jou zo goed en zo snel mogelijk kan oplossen. In mijn praktijk bied ik 'kortdurende psychologische hulp'. Zo kort als mogelijk, maar zolang als het duurt! Ik wil je vooral laten zien dat er aan die klachten iets gedaan kan worden en vaak sneller dan je denkt. Ik maak dit inzichtelijk in een behandelplan. Ik werk met mijn cliënten altijd samen aan een optimistisch doel. Ik heb verstand van zaken en ik ben altijd zeer betrokken bij mijn cliënten en ik betrek jou ook actief bij het proces. Jij gaat jezelf beter maken, in samenwerking met mij en mijn expertise. Mijn overtuiging is dat een mens boven zichzelf kan uitstijgen , ook al zijn de omstandigheden soms pijnlijk. Je kunt meer dan je denkt. Het doel is om je weer beter te voelen. En daar help ik je graag bij.

Lees meer

Werk je met de beste, wetenschappelijk verantwoorde behandelmethode?

Ik zal altijd rekening houden met jouw persoonlijke, unieke omstandigheden zodat we samen tot een mooi en bevredigend resultaat kunnen komen in jouw behandeling. Veel mensen vinden het lastig of spannend om hun verhaal te vertellen aan iemand die je nog niet kent, schroom niet, niets menselijks is mij vreemd en ik kan waarschijnlijk wat voor je betekenen. Ik ben voortdurend in ontwikkeling als psycholoog. Ik zorg ervoor dat ik alle cutting edge wetenschappelijke behandeltechnieken beheers door goede opleidingen te volgen en ik sta onder supervisie van experts op het gebied van cognitieve gedragstherapie en EMDR.

Lees meer

Bij welke locatie kun je het beste terecht?

De locatie Bergschenhoek is goed bereikbaar voor mensen uit Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk, Pijnacker, Rotterdam en Zoetermeer. De locatie in het Westland in Hoek van Holland is goed bereikbaar voor mensen uit Maasdijk, Vlaardingen, 's -Gravenzande, Naaldwijk en Hoek van Holland. De locatie in Rijswijk is voor de mensen in de omgeving van Den Haag, Delft en Nootdorp. Je bent van harte welkom op de locatie die voor jou het meest praktisch is.

 

 

Kwaliteit, expertise en samenwerking

Ik ben afgestudeerd met genoegen, aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de klinische psychologie.

Ik ben cognitief gedragstherapeut en Kinder-en Jeugdpsycholoog NIP .o

Na de universiteit heb ik postdoctoraal de volgende opleidingen gevolgd:

  • Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie 100 uur
  • Vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie 100 uur
  • EMDR basiscursus
  • EMDR vervolgcursus

Ik werk wekelijks samen met een werkbegeleider die gespecialiseerd is kinder- en jeugdpsychologie.

Tweewekelijks heb ik supervisie van twee senior experts binnen de psychologie. Op deze manier houd ik mijn kennis en vaardigheden optimaal. Ik leer nog iedere dag. Door mij te laten begeleiden door experts blijf ik mij ontwikkelen en kan ik goede zorg bieden aan kinderen en volwassen. Mocht het probleem van een cliënt complex zijn, dan kan ik bij mijn supervisoren terecht voor advies. 

Ik ben lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Ik werk volgens de beroepscode van het NIP.

Ik ben lid van de Vereniging Gedragstherapie en Cognitieve Therapie (VGCT).

Ik ben lid van de Nederlandse Federatie voor Gezondheidszorg (NFG).

Ik ben lid van de EMDR Vereniging.

Ik ben lid van de beroepsvereniging voor psychosociale therapeuten het NVPA.

 

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland