Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Werkwijze

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Vroeger had ik een rooskleurig beeld van het moederschap. Kinderen opvoeden, dat zou ik wel even doen. Toen ik eenmaal kinderen had, bleek dat vies tegen te vallen. Ik raakte gefrustreerd en liep vast. Tjimke heeft me op zeer vakkundige wijze geholpen om het beeld dat ik had van het moederschap en van mezelf als moeder, bij te stellen. Ik ben nu een relaxter mens en kijk met een mildere blik naar mezelf – ook op andere gebieden dan het moederschap. Tjimke luistert, analyseert, confronteert en vraagt door op hoog tempo, waardoor je in 45 minuten heel veel kunt bespreken. Ik heb gehuild en gelachen tijdens de sessies, en vooral heel veel geleerd."

Karin, 38 jaar

Voor wie?

Voor iedereen een passende oplossing

In mijn psychologiepraktijk Tjimke de Vries bied ik psychologische hulpverlening aan verschillende doelgroepen.

 • individuele behandelingen voor volwassenen,
 • individuele behandelingen voor kinderen en jongeren,
 • relatietherapie,
 • ouderbegeleiding.

Op dit moment is er een cliëntenstop voor jongeren onder de 16 jaar.

Wanneer ga je naar een psycholoog?

Als je worstelt met nare gevoelens, pijnlijke herinneringen of moeilijke omstandigheden. Als je het gevoel hebt dat je er zelf niet meer uitkomt en de klachten je dagelijks leven verstoren. Misschien is je iets overkomen dat je maar moeilijk een plek kunt geven. Of je worstelt met gevoelens van binnen uit: onbehagen, lusteloosheid of 'jezelf kwijt zijn'. Doel is: zonder ballast verder met je leven.

Psychologen kunnen je helpen. Vraag of je huisarts er één kan aanbevelen, of zoek er zelf één die je aanspreekt. Veel mensen wachten te lang en willen er eerst zelf uitkomen of denken: "het is nog niet erg genoeg, ik moet me niet aanstellen, ik kom er zelf wel uit". Dit bezorgt vaak onnodig lijden. Een psycholoog helpt je op de momenten in je leven dat je er zelf, om welke reden dan ook, niet meer uitkomt.

Heel uiteenlopende klachten

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt of ik jouw soort klachten ook behandel. Om te beginnen behandel ik heel uiteenlopende vragen voor heel verschillende mensen. De meesten van hen hadden geen klip en klaar beeld van waar ze mee zaten; het waren vaak vagere klachten, soms moeilijk onder woorden te brengen. Op basis van hun verhaal geef ik aan waar ik denk dat de problemen zitten. 

 • Relatieproblemen
 • Angstklachten
 • Depressie en somberheid
 • Stress en burnout
 • Rouwverwerking
 • Zingeving
 • Hulp bij verslaving
 • Ouderbegeleiding en kindertherapie
 • Eetproblemen
 • Negatief zelfbeeld

Maar ik behandel ook minder vaak voorkomende klachten. Nogmaals, bel of mail even en ik geef je snel duidelijkheid in wat toch vaak een zoekend proces is.

Wat kan een psycholoog?

Mensen met klachten die graag willen genezen of herstellen, kunnen bij mij terecht. Ik, als psycholoog heb ervaring en opleiding in het behandelen van allerlei klachten. Ik ben empathisch, begaan en betrokken, maar ik geef ook direct aan waar de angel bij jou zit. Door deze houding en door mijn gebruik van behandelingen en methodieken die bewezen effectief zijn wordt onze doelstelling bereikt en voel je je weer ontspannen, sterk en vol zelfvertrouwen

Ik beschik over de nodige kennis en ervaring en ik kan jou, je kind of puber of je relatie bijstaan bij uiteenlopende vraagstukken. Ik zie het als een belangrijke taak om je te stimuleren en inspireren om je gedachten en je gedrag aan te passen, zodat je je alleen maar beter kunt gaan voelen. Ik schrijf ook een behandelplan, als je dat wenst, waarin ik de dynamiek van je probleem duidelijk maak en de benodigde interventies beschrijf. Zo krijg je veel inzicht– en nog belangrijker: hoe je dit inzicht kunt gebruiken om zaken daadwerkelijk te veranderen.

Mochten je klachten andere zorg vereisen, dan zal ik je altijd doorverwijzen.

Geen wachtlijst – We hebben allemaal weleens last van problemen, dat hoort bij het leven en is niet altijd erg. Vaak lossen deze problemen zich gewoonlijk op of krijgen vanzelf weer een plek. Als zulke problemen jou of je kind of je relatie gaan belemmeren in het dagelijks functioneren, wilt je er misschien liever iets aan doen.
Als psycholoog heb ik door mijn opleiding en ervaring de mogelijkheid om de meeste mensen, jong en oud, te helpen met hun problemen. Juist omdat ik geen wachtlijst ken, kan ik samen met jou, of je partner, of je tiener of kind, heel snel onze hulpverlening starten.

Je kunt direct online een afspraak plannen, via direct afspraak plannen. Op 06-38201177 kun je mijn praktijkondersteuning bereiken voor algemene vragen. Ik ben zelf telefonisch niet bereikbaar omdat ik in sessie ben gedurende de dag. Het meeste makkelijke is mij een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen met je inhoudelijke vraag of je persoonlijke verhaal. Ik zal zo snel mogelijk reageren.

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland