Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Over Tjimke

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Vroeger had ik een rooskleurig beeld van het moederschap. Kinderen opvoeden, dat zou ik wel even doen. Toen ik eenmaal kinderen had, bleek dat vies tegen te vallen. Ik raakte gefrustreerd en liep vast. Tjimke heeft me op zeer vakkundige wijze geholpen om het beeld dat ik had van het moederschap en van mezelf als moeder, bij te stellen. Ik ben nu een relaxter mens en kijk met een mildere blik naar mezelf – ook op andere gebieden dan het moederschap. Tjimke luistert, analyseert, confronteert en vraagt door op hoog tempo, waardoor je in 45 minuten heel veel kunt bespreken. Ik heb gehuild en gelachen tijdens de sessies, en vooral heel veel geleerd."

Karin, 38 jaar

Reacties clienten

Ik heb als psycholoog al een grote diversiteit aan cliënten ontvangen, waarbij wij samen aan verscheidene oplossingen hebben gewerkt. Natuurlijk wordt ieder onderdeel van het contact met cliënten uiterst vertrouwelijk behandeld. Toch wil ik je graag een korte indruk geven van cliëntervaringen die ik heb mogen behandelen. Enkele cliënten hebben mij toestemming verleend om hun ervaringen met jou te delen. Uit privacyoverwegingen zijn sommige namen vervangen door fictieve namen.

Tjimke heeft voor onze relatie veel betekend als therapeut. ZIj komt in de sessies snel tot de kern van het probleem door de juiste vragen te stellen en snel te schakelen. Tjimke zal nooit partij kiezen en ieders belang in het oog houden.  De sessies zijn leerzaam en soms confronterend (wat verhelderend werkt). Door de concrete handvatten die we hebben gekregen loopt onze relatie weer soepel, ook onze kinderen merken dat.

Samenwerken met Tjimke is erg prettig gezien haar professionaliteit en integriteit; daarbij is ze gewoon een heel leuk mens

Simon (45) en Monique (46)

Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ‘ Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!’ En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

Vroeger had ik een rooskleurig beeld van het moederschap. Kinderen opvoeden, dat zou ik wel even doen. Toen ik eenmaal kinderen had, bleek dat vies tegen te vallen. Ik raakte gefrustreerd en liep vast. Tjimke heeft me op zeer vakkundige wijze geholpen om het beeld dat ik had van het moederschap en van mezelf als moeder, bij te stellen. Ik ben nu een relaxter mens en kijk met een mildere blik naar mezelf – ook op andere gebieden dan het moederschap. Tjimke luistert, analyseert, confronteert en vraagt door op hoog tempo, waardoor je in 45 minuten heel veel kunt bespreken. Ik heb gehuild en gelachen tijdens de sessies, en vooral heel veel geleerd.

Karin, 38 jaar

Van jongs af aan ging ik gebukt onder een sterke drang tot perfectionisme, zowel voor mijzelf als voor mijn omgeving. Nadat ik al geruime tijd leed onder een moeilijk verklaarbaar pijnsyndroom, gerelateerd aan hoge stress, kwam ik bij Tjimke terecht. Samen zijn we op zoek gegaan naar mijzelf en die drang naar het altijd perfect willen doen. Tjimke heeft me heel goed geholpen door terug te gaan in de tijd en me een spiegel voor te houden.

Dit altijd op een open en respectvolle wijze. Hierdoor is het mij gelukt om mijzelf op een positieve wijze te veranderen en tijdens dit hele proces nam de pijn progressief af.

Nu kijk ik weer met meer plezier naar het leven en voel ik mij veel beter en meer ontspannen. Ik ben erg blij dat ik deze stap naar Tjimke heb gemaakt

Chris 49 jaar

"Mijn gezin betekende altijd alles voor mij. Het was dan ook een enorme klap toen mijn vrouw plotseling een eind maakte aan onze relatie en daardoor ons gezin uit elkaar viel. Er brak een periode aan van verdriet, ongeloof en onzekerheid. Ik besloot om de hulp van Tjimke in te schakelen om zo goed en snel mogelijk door deze moeilijke periode heen te komen. Tjimke was al vanaf het eerste moment eerlijk en vooral duidelijk. Die duidelijkheid helpt je echt verder, want je hebt niets aan een "meeprater". De sessies waren heel afwisselend, van emotioneel tot erg grappig. In het begin kon ik niet wachten tot de volgende sessie, ik had het gevoel daar antwoorden te krijgen die ik zocht. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen, dus komt het moment dat je haar niet meer zo vaak (of zelfs helemaal niet meer) nodig hebt. De uitspraken van Tjimke komen echter nog dagelijks voorbij en dat is erg handig kan ik je zeggen. Mede door de hulp van Tjimke heb ik mijn leven weer goed op orde en heb ik meer zelfvertrouwen dan ooit.

N. uit Berkel & Rodenrijs

Ik ben Jan 60 jaar en heb in 2012 hulp ingeroepen van Tjimke vanwege het op de “klippen lopen” van mijn huwelijk. Na een intake-gesprek zag ik het wel zitten dat zij mij kon helpen, gezien vorige, minder prettige ervaring met een psycholoog, gaf zij mij het gevoel dat zij voor mij de juiste persoon waar ik wat aan zou hebben. Toen ik aan Tjimke in het begin vertelde dat ik nog steeds van mijn vrouw hield maar zij niet van mij, schudde Tjimke mij wakker. Ik begon langzaam aan in te zien dat ik het een en ander anders moest gaat doen en vooral anders moest gaan inzien. Ik ging niet langer meer voor het “redden” van mijn huwelijk, maar ik ging nu voor mijzelf en mijn toekomst. Ook heeft ze mij nog bij kunnen brengen om directer in contact/gesprek te gaan met mensen. . Ook weet ik nog heel goed als ik na een sessie bij Tjimke weer wegging, ik een heel rustig en goed gevoel over mezelf had en er weer even “tegen” kon. Ook een nieuwe relatie wilde ik graag en vertelde Tjimke dat ik op een datingsite aan het kijken was, wat ze een heel goed plan vond en waarschuwde me dat het niet gelijk “raak“ zal zijn. Nou dat klopte hoor maar ondertussen heb ik een fijne relatie en heb mijn leven weer redelijk op orde. Mijn motto nu is; het beheer het verleden, beleef het heden en kijk uit naar wat de morgen gaat brengen. Dit is even in vogelvlucht mijn ervaring met Tjimke en ben haar dan ook dankbaar voor hetgeen zijn voor mij gedaan en betekend heeft

Jan, 60 jaar

In september 2012 heb ik professionele hulp gezocht omdat ik in mei en juni 2012 onwel ben geworden. Na juni van dat jaar zijn de angsten begonnen: ik durfde niet meer naar buiten omdat ik bang was weer een dergelijke aanval te krijgen en misschien wel dood te gaan. Af en toe ging ik wel met mijn vrouw naar buiten maar ging dan snel weer terug naar huis. De huisarts heeft achteraf gezegd dat alles is veroorzaakt doordat ik in 2009 slokdarmkanker heb gekregen en in februari 2010 in het Erasmus MC te Rotterdam een nieuwe slokdarm kreeg. En volgens de huisarts kwam alles wat ik sinds 2009 heb meegemaakt er nu pas uit.

Ik ging op zoek naar een psycholoog. Tjimke heeft bij mij een paniekstoornis gediagnosticeerd. De eerste gesprekken waren soms best heftig maar toch ook wel leerzaam. Daarna ben ik toch voorzichtig begonnen met alleen weer naar buiten te gaan. Ook heeft Tjimke de Vries gedragsexperimenten op papier gezet. Tegenwoordig vraag ik ’s-morgens na de koffie aan mijn vrouw of ze nog boodschappen nodig heeft; ga op zondagochtend weer naar de kerk en we gaan regelmatig samen een dag treinen.

In totaal heb ik met Tjimke de Vries 10 fijne gesprekken gehad.

Slotconclusie: Aan de therapie waarmee ik door Tjimke de Vries behandeld ben heb ik erg veel gehad. Dankzij deze therapie en de fijne, zeer openlijke, gesprekken heb ik geen angsten meer en kan ik weer mijn normale leven leiden

Ton, 67 jaar

Mijn vrouw en ik hebben relatietherapie gevolgd bij Tjimke de Vries. Na enkele jaren liepen wij tegen zaken aan waar we toch hulp bij nodig hadden.

In haar praktijk hebben we samen therapie gehad, waarin we weer met elkaar leerden communiceren. Dankzij haar inzichten en positieve aanpak hebben we een moeilijke tijd achter ons gelaten en genieten we weer volop

Rick (38 jaar ) en Eline (32 jaar)

Ik liep al enkele weken rond met een enorm somber gevoel. Ik voelde me lusteloos en had bijna nergens zin in. Het vreemde was dat het mijzelf niet lukte om deze negatieve gevoelens om te buigen. Ook vond ik het lastig om een precieze oorzaak aan te wijzen. Na enkele sessies bij Tjimke begreep ik precies wat er aan de hand was en dankzij de aangedragen tips lukte het me om deze vervelende periode af te sluiten. Vooraf was de stap om een afspraak bij een psycholoog te maken best groot voor mij, maar achteraf bezien ben ik erg blij dat ik die stap toch gemaakt heb. Tjimke is begripvol en zorgt met humor en duidelijkheid dat ik me op mijn gemak en op mijn plek voelde

Erik, 26 jaar

Ongeveer een jaar geleden is ADD bij mij geconstateerd. Ondanks die diagnose lukte het me vaak niet om er voor mezelf en mijn partner een goede manier van omgang voor te vinden. Ik voelde mij vaak onbegrepen, terwijl mijn partner het soms ook niet meer wist. Ik heb 5 afspraken gehad bij Tjimke, waarvan 2 met mijn partner. Dat is inmiddels een half jaar geleden en inmiddels voel ik mij een stuk vrijer. Mijn partner en ik begrijpen ADD (en mijzelf) veel beter en het zit ons niet meer in de weg. Dankzij de therapie is onze relatie er zelfs op vooruit gegaan. Mijn ADD is niet langer een probleem. Van Tjimke heb ik geleerd dat ik gewoon mezelf mag zijn.

Petra, 44 jaar

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland