Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ' Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!' En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!"

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

 

Tarief en vergoeding

Prijswijziging 01/09/2022

Een individuele sessie: 90 euro voor 45 minuten gaat naar 95 euro voor 45 minuten 

Relatietherapie en ouderbegeleiding met twee ouders of verzorgers: verhoging van 110 naar 115 euro - 45 minuten 

Dee kosten worden voldaan met betaalverzoek op dezelfde dag. De factuur kan ingediend worden mits je een aanvullende polis hebt en de beroepsvereniging wordt erkend door de zorgeverzekeraar. Soms moeten mensen de keuze maken in zichzelf te investeren. 

Prijsverhoging: per 01-09-2022 wordt het tarief met 5 euro verhoogd naar 95 euro voor 45 minuten individueel 
Gesprekken met twee ouders en twee partners zijn nu verhoogd van 110 euro naar 115 euro voor 45 minuten. 

 

Vergoeding alleen uit de aanvullende verzekering

Tjimke de Vries is basispsycholoog zonder BIG en psychosociaal therapeut van het NVPA en NFG worden de gesprekken alleen vergoed vanuit de aanvullende polis onder alternatieve zorg.

De sessie worden meestal deels vergoed vanuit de aanvullende polis -mits je zorgverzekeraar mijn beroepsverenigingen erkent. Je eigen risico wordt niet aangesproken en je hebt geen verwijsbrief nodig. 

Het is levert soms de nodige verwarring op. Je kunt mijn secretariaat bellen voor meer informatie. Het is belangrijk om de overweging te maken -als je het zelf moet bekostigen- of je bereid bent in jezelf te investeren. 

Wat wordt er precies vergoed vanuit mijn aanvullende polis?

Het is allemaal best verwarrend met alle soorten psychologen en verschillende vergoedingen. Bellen met je zorgverzekeraar maakt het meer dan eens nog onduidelijker omdat de medewerkers zelf vaak het verschil ook niet precies begrijpen.

De lijst van aanvullende polissen van zorgverzekeraars met de informatie over de vergoeding:  www.nvpa.org/zorgverzekeraarsKlik op de link om precies te zien wat je per zorgverzekeraar per polis vergoed krijgt.

Als je toch even wil kortsluiten met je zorgverzekeraar, dan is het belangrijk dat je aangeeft dat ik basispsycholoog ben.

Je mag mij ook altijd mailen als je er niet uitkomt met de naam van je zorgverzekeraar en welke aanvullende polis je hebt, dan laat ik weten wat je terug krijgt. 

Hoeveel sessies?

Mijn visie is dat een behandeling niet lang hoeft te duren voor een goed resultaat.

Uit ervaring en wetenschappelijk onderzoek blijkt dat je in 2 tot 12 sessies met de juiste inzichten, aanpak, inzet en moed van de client veel bereikt bij de meeste moeilijkheden, klachten of stoornissen. Vaak ben je voldoende hersteld of in staat om de pijnlijkheden aan te kunnen.

Maar het verschilt natuurlijk per uniek persoon en per unieke situatie. 

Jij bepaalt ook zelf hoeveel sessies je wenselijk vindt en wanneer je wilt stoppen met het traject. 

Voordeel zelfstandig basispsycholoog:

  • Meestal aanvullende vergoeding en je betaalt geen eigen risico.
  • Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.
  • Geen lange wachttijden en beschikbaar in het weekend
  •  Mijn aanpak is persoonlijk, doelgericht en effectief. Daarom ben ik gedurende de behandeling ook buiten de sessies bereikbaar en betrokken per e-mail.
  • Je privacy blijft gewaarborgd. Ik ben niet verplicht om persoonlijke en gevoelige informatie door te spelen aan jouw zorgverzekeraar, zodat jij in de toekomst niet geconfronteerd blijft worden met een moeilijke periode in je leven
  • Je hebt geen DSM-V classificatie nodig, dus je kunt ook met overspannenheid, burn-out, obesitas en relatieproblemen, werkproblemen bij mij terecht. Deze behandelingen zijn uit het basispakket gehaald en worden nergens meer vergoed vanuit de basisverzekering.

Het NVPA is een beroepsvereniging voor professionele therapeuten binnen de geestelijke gezondheidszorg. Je komt meestal in aanmerking voor vergoeding vanuit de alternatieve zorg. Echter, alternatieve geneeswijzen, in de breedste zin van het woord, worden binnen psychologiepraktijk Tjimke de Vries of binnen het NVPA niet erkend.

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland