Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Werkwijze

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ' Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!' En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!"

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

 

Algemeen

Hoe ga ik als psycholoog te werk?

Wie ben jij: krachtgericht

Eerst wil ik weten wie je bent, wat je verhaal is. Ik wil weten wat heb je allemaal al hebt overwonnen en weten te dragen in dit leven. Met behulp van jouw krachten en mogelijkheden gaan we de moeilijkheden aanpakken. 

Mijn insteek als psychosociaal hulpverlener is om een professioneel positieve ervaringsgericht aanpak te gebruiken waarbij zingeving en jouw unieke levensverhaal een centrale betekenis heeft. Lichaam en geest zie ik als een samenhangend geheel.

Je bent nooit een nummer

Ieder mens is uniek en daarom is ieder gesprek en interactie uniek. Ik hecht veel waarde aan de therapeutische relatie. Dit zorgt voor een persoonlijke aanpak. In mijn praktijk geen therapie fabriekswerk. Jouw verhaal en jouw behoeften en wensen bepalen de koers, niet het blind volgen van een protocol.  Samen gaan we kijken wat de betekenisvolle rode draad is in je leven. Er is ruimte voor dat wat pijnlijk en moeilijk is. Ik wil je gaan sterken en empoweren om stappen te gaan zetten die kostbaar voor jou zijn. Dit is de basis en het uitgangspunt van ieder gesprek.  

Wat heb je nodig? Klachtgericht

Daarna beschrijf je je klachten en problemen in grote lijnen. Jij bepaalt wanneer jij vindt dat de therapie of de gesprekken volstrekt succesvol wordt afgesloten. Samen bepalen we dan jouw doelen zijn en kijken we wat er nodig is om deze doelen te bereiken. Een protocol is vaak een zegen voor bepaalde specifieke klachten en stoornissen. Ik lever daarnaast altijd maatwerk. Er is vakkennis nodig om een klacht te vertalen naar een diagnose en een effectief behandelplan. Ik houd alle wetenschappelijk ontwikkelingen op het gebied van pscyhologie nauwlettend bij. Zo lever ik state of the art interventies. 

Een psychosociale hulpverlener werkt vanuit een clientgericht, krachtgericht, lichaamsgericht model op basis van jouw verhaal over jezelf en dit leven .Een psycholoog kijkt op een afstand naar je en heeft vaak meer perspectief in hoe je klachten precies in elkaar steken en werkt klachtgericht en wetenschappelijk. Ik probeer het beste van deze twee werelden samen te brenge.

Jij vertelt me jouw verhaal, ik luister aandachtig, maar stel je ook veel vragen. Zo wordt het voor mij inzichtelijk wat er speelt. Ik doe dan ook mijn best niet alleen je klacht, maar vooral ook jou heel goed te leren kennen. Dan stel ik voor jou de diagnose. Ik geef je vervolgens uitgebreide informatie over jouw probleem. Ik stel vaak voor om goede boeken over dit thema te lezen en ik schrijf een op maat gemaakt behandelplan. Een psycholoog zal je precies vertellen wat zij denkt dat er bij jou speelt en hoe dat aangepakt kan worden. Als je het daarmee eens bent, gaan we samen aan de slag.

Wat ga ik als psycholoog doen?

Heel veel. Het echte werk dat doe jij, maar ik sta je bij met mijn inleving, vakkennis, inzicht en betrokkenheid. Samen kijken we waar de ruimte voor groei en ontwikkeling zit: in veranderen of in accepteren. Het valt of staat met een goede samenwerking. Ik vraag daarom altijd feedback over hoe je het vindt gaan. 

Als we gaan veranderen dan vertel ik wat je er aan kunt doen maar ik neem je niets uit handen. Sterker nog, de motivatie en de inzet van de cliënt (van jou dus) heeft heel veel invloed op het succes van de behandeling. Als we aan de slag gaan, zul je merken dat ik je begeleid. d. Je zult waarschijnlijk verrast zijn van jezelf. Als je zo geleefd wordt door een klacht, verlies je het overzicht in alle dingen die je kunt. Door samen met mij aan het werk te gaan ontdek je die vaak weer.

Wij gaan zoeken naar oplossingen waarmee de actuele tegenslagen en stressvolle gebeurtenissen en situaties overzichtelijk kunnen worden gemaakt. Dit alles overziende, kijk ik wat er moet veranderen wil jij beter met dit soort situaties of gevoelens om kunnen gaan. Je kunt het behandeltraject dan ook best zien als een ontdekkingsreis. Ik geef opdrachten, ik help je negatieve gedachten om te buigen of pijnlijke emoties te verwerken of ik geef een ontspanningsoefeningen of een assertiviteitstraining. Het is mijn bedoeling om methoden te gebruiken die aansluiten op jouw persoonlijke hulpvraag. Samen werken we aan groei, ontwikkeling en minder lijden. Voordat we de behandeling afsluiten na de progressie die we hebben gemaakt, maken we samen een terugvalpreventie-plan, zodat je de volgende keer makkelijker zelf je gevoel weer op de rit kan krijgen.

Aan het einde van de behandeling merk je dat je beter voelt, andere gedrag gaat vertonen en veel minder negatieve gedachten hebt. Dat je klachten weg zijn of dat je er mee kunt leven. Mocht er geen verbetering zijn dan maken we inzichtelijk waardoor het komt en gaan we nogmaals een optimale poging dan om te repareren. Mocht je dan alsnog niet voldoende opgeknapt zijn, dan kan medicatie een goede optie zijn of een meer intensieve behandeling bij een gespecialiseerde instelling. Ik help je na mijn verwijzing met de aanmelding.

Is er 'een klik'?

Uit een bekend onderzoek binnen de psychologie over een effectieve behandeling blijkt dat het succes voor 70% afhangt van de relatie tussen de cliënt en de psycholoog. Het is de wijze waarop de psycholoog met jou in contact treedt, wat het meeste effect sorteert. De techniek en methode zijn wat minder belangrijk. Ik hecht heel veel waarde aan het onderhouden van een goede therapeutisch contact. Ik vind het erg belangrijk dat je je volledig gesteund, geaccepteerd en begrepen voelt door mij. Ik veroordeel niemand en kan me altijd goed verplaatsen in iemands leefwereld en achtergrond. Mensen voelen zich hierdoor gekend en op hun gemak bij mij. Ik zie dingen die je normaal gesproken niet zo opvallen. Bepaalde patronen, steeds terugkomend gedrag of gedachten die jou in de weg staan. Ik zal je hier eerlijk op wijzen. Dat kan soms niet leuk zijn om te horen, maar naast begripvol, helpt het ook om direct te zijn. Als je op zoek bent naar een goede psycholoog is de klik dus erg belangrijk. Het is dus belangrijk dat een psycholoog bij jou past. Je zit na een kennismakingsgesprek daarom ook niet aan mij vast. Jij moet eerst beslissen of ik de juiste persoon ben die je kan bijstaan in je problemen.

Waar moet je nog meer op letten?

Een goede psycholoog is aangesloten bij een beroepsvereniging. Ik ben aangesloten bij het NIP, de NFG, de NVPA, de VGCT en de EMDR vereniging.

Een goede psycholoog heeft de benodigde kwalificaties. Ik ben afgestudeerd aan de universiteit van Nijmegen en ik heb verschillende vervolgopleidingen gedaan.

En past de psycholoog bij jou. Via mijn website kom je al het een en ander te weten over mijn stijl van werken en mijn persoon. Dat is belangrijk want we gaan samenwerken, dus dan moet ik jou wel liggen. Kom je er zo niet uit om een goede psycholoog te vinden, dan kun je in jouw omgeving navraag doen en ook jouw huisarts kan je goed op weg helpen.
Als je een goed gevoel hebt bij een psycholoog, aarzel dan niet een afspraak te maken, of eens te sms'en of te mailen, je zit helemaal nergens aan vast.

Je kunt direct online een afspraak plannen, via direct afspraak plannen.
Nog sneller en makkelijker is mij een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen met je vraag of verhaal. 

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland