Psycholoog Tjimke Bergschenhoek || Rijswijk || Hoek van Holland. Ik ben het best te bereiken via de e-mail. info@psycholoog-Tjimke.nl
0638201177. Via de sms of WhatsApp.
Op werkdagen krijg je meestal binnen twee uur een reactie terug.
Je kunt ook bellen maar ik ben meestal in sessie.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Van jongs af aan ging ik gebukt onder een sterke drang tot perfectionisme, zowel voor mijzelf als voor mijn omgeving. Nadat ik al geruime tijd leed onder een moeilijk verklaarbaar pijnsyndroom, gerelateerd aan hoge stress, kwam ik bij Tjimke terecht. Samen zijn we op zoek gegaan naar mijzelf en die drang naar het altijd perfect willen doen. Tjimke heeft me heel goed geholpen door terug te gaan in de tijd en me een spiegel voor te houden.

Dit altijd op een open en respectvolle wijze. Hierdoor is het mij gelukt om mijzelf op een positieve wijze te veranderen en tijdens dit hele proces nam de pijn progressief af.

Nu kijk ik weer met meer plezier naar het leven en voel ik mij veel beter en meer ontspannen. Ik ben erg blij dat ik deze stap naar Tjimke heb gemaakt"

Chris (49 jaar)

 

Burn-out / overspannen

Wat is een burnout?

Burnout is lichamelijke en emotionele uitputting na jarenlange hoge werkdruk en stressvolle werkomstandigheden. Het is als een elastiek waar de rek uit is; het werk heeft zo hard aan iemand getrokken dat de veerkracht eruit is. Je voelt je verloren, uitgeput, op, 'aan het einde van je Latijn'. Soms kan je niet verder omdat de vermoeidheid vergezeld ging van steeds ernstigere, andere klachten zoals hoofdpijn, maagpijn, slaapproblemen, of stress en drukte niet meer kunnen verdragen. Je voelt je uiteindelijk te beroerd om nog te kunnen werken.

Kenmerken van een burnout of overspannenheid:

Overspannenheid -en de meer ernstige vorm van overspannenheid: de burn-out, worden gekenmerkt door spanningsklachten die aanzienlijke gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven.

 • Je bent iedere dag na activiteiten doodmoe
 • Je bent 's morgens al moe (of moe om naar je werk te gaan)
 • Je hebt geen zin meer hebben om iets te doen (naar het werk te gaan)
 • Lichamelijke klachten: hoofdpijn, lusteloosheid, hartkloppingen, slapeloosheid, darmklachten en maagpijn
 • Er is sprake van concentratieproblemen
 • Je hebt gevoelens van incompetentie
 • Je raakt snel geïrriteerd om de kleinste dingen of barst in huilen uit; je voelt je emotioneel labiel.
 • Op je werk reageer je opgejaagd.
 • vaak doen van extra werk omdat je bang bent om door de mand te vallen
 • zonder reden een snipperdag nemen
 • Je gaat steeds vaker werk uitstellen
 • Je hebt een cynische houding gekregen ten opzichte van je werk
 • Je ervaart gevoelens van controle verlies en demoralisatie

Het overkomt de beste

Met een burnout heb je vaak jarenlang al je energie in je werk gestopt. Vaak ben je doorgegaan met werken totdat je het niet meer op kon brengen en vastliep. Dat vastlopen ervaar je als heel pijnlijk. Soms is het vastlopen het gevolg van incidenten op het werk die vaak ook weer met de uitputting samenhangen. Onderdrukte gevoelens van onrechtvaardigheid kan je niet meer wegdrukken. Het gevoel dat je almaar moet incasseren moet leidt tot emotionele reacties. Plotseling zit je emotioneel muurvast.

Het zijn vaak de hardwerkende, verantwoordelijke, sociale en perfectionistische mensen die in een burnout raken: de superachiever en de overbegane. Ook zie je dat binnen het bedrijf waar mensen werken vaak veranderingen hebben plaatsgevonden: de gevolgen van de crisis, een reorganisatie, een moeilijke leidinggevende. Door langdurig over je eigen vermoeidheid heen te stappen en de vermoeidheid in dat stadium niet te zien als het stopsignaal waar het voor bedoeld is, ben je 'op'; je 'kan niet meer' en 'wil vaak ook niet meer naar je werk'. Door deze overbelasting hebben stresshormonen in je lichaam schade aangericht en de hebben de stresshormonen je systeem ontregelt

De behandeling bij psycholoog Tjimke de Vries: nieuwe balans tussen geven en nemen, plicht en plezier

Het is heel belangrijk dat je eerst fysiek herstelt van de langdurige stress. Ik help je om jezelf niet langer te overbelasten. Je moet 'nee' leren zeggen en minder van jezelf eisen. Je lichaam en geest moeten eerst een periode tot rust komen, zodat je bijkomt van de uitputting. Je kunt nu nog niet werken. Dit betekent niet dat we alles gaan vermijden en jij je helemaal gaat terugtrekken. Daar word je alleen maar meer moe en ongelukkig van. We gaan samen kijken hoe we een gezond evenwicht krijgen tussen inspanning en ontspanning; wat vreet energie en wat geeft energie. Het is heel belangrijk dat therapie je ook hormonaal weer in evenwicht brengt. Daarna gaan we ons richten op het geleidelijk -en dit keer op een gezonde manier- activeren van jezelf.

Hulp bij re-integratie.

Ik help je bij werkhervatting en sta je als dat zinvol is bij in je contact met je case-manager of bedrijfsarts. We zorgen er samen voor dat je niet weer in dezelfde valkuilen stapt. Ik help je om anders te gaan denken over jezelf en je werk en je anders te gedragen, zodat je na de behandeling weer sterker en zelfstandiger bent, beter je grenzen kan aanvoelen en aangeven en meer zelfvertrouwen hebt.

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek, Hoek van Holland of Rijswijk.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Rijswijk

Psycholoog Tjimke Rijswijk
Lindelaan 99
2282EP Rijswijk

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland

Monster

Psycholoog Tjimke Monster
Herckenrathstraat 1
2681 DG Monster