Psycholoog Tjimke Bergschenhoek || Rijswijk || Hoek van Holland. Ik ben het best te bereiken via de e-mail. info@psycholoog-Tjimke.nl
0638201177. Via de sms of WhatsApp.
Op werkdagen krijg je meestal binnen twee uur een reactie terug.
Je kunt ook bellen maar ik ben meestal in sessie.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ' Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!' En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!"

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

 

Depressie

Wat is een depressie?

Veel mensen hebben weleens een dipje of een bedrukte stemming, zomaar of wanneer het leven even tegen heeft gezeten. Wanneer je echter de hele dag door somber bent en waarbij dat gevoel nog eens langer dan twee weken aanhoudt, kan het ook een depressie zijn; een toestand die ernstiger, langduriger en meer invaliderend is dan een tijdelijke dip. Mensen kunnen depressief raken na een verlieservaring of moeilijke omstandigheden, maar soms ook zonder duidelijke aanleiding. Als je depressief bent heb je vaak het plezier verloren in de dingen die je voorheen prettig vond, zoals lekker met een boek op de bank of met de kinderen eropuit. Het voelt alsof het leven zinloos is geworden en soms schrik je omdat je denkt hoe het is om dood te zijn. Vaak slaapt je slecht en presteer je daarom overdag minder goed. Misschien is wel het ergste, dat naarmate het steeds slechter gaat, je je (onterecht!) steeds schuldiger voelt ten opzichte van je partner, kinderen, familie en vrienden. De goedbedoelde, maar onbegripvolle adviezen in je omgeving van 'kom op, even schouders eronder', 'zo erg is het nou ook weer niet', maken dat je je alleen nog maar rotter gaat voelen.

Een depressie is een ziekte, geen keuze.

Het is belangrijk dat je adequate hulp krijgt. Uit onderzoek is gebleken dat met de juiste therapie een depressie goed te behandelen is. Het idee vanuit de cognitieve gedragstherapie is dat hoe je je voelt samenhangt met wat en hoe je denkt, door je sombere gedachten te veranderen, ga je je stemming verbeteren. Ook je gedrag is van invloed op je stemming. Ik als psycholoog ga je helpen om je energie weer terug te krijgen door samen met jou je activiteitenniveau weer langzaam op peil te krijgen, zodat je weer plezier en voldoening kunt ervaren. Door je gedachten om te buigen zal je stemming nog verder opklaren. Mijn patiënten zijn aan het einde van de therapie, weer vol goede moed en de negatieve gedachten die hen achtervolgden zijn verdwenen. Je zin voor het leven is weer terug. Het begin van een behandeling is vaak pittig, maar werpt zijn vruchten af.

Heb ik last van een depressie?

Als je last hebt van een depressie, dan zou je dat kunnen herkennen aan enkele van onderstaande gevolgen. Je hoeft lang niet alle gevolgen te ondervinden, als je jezelf in één of meer situaties herkent, kun je al last hebben van een depressie.

  • Je bent de afgelopen tijd somber, op meerdere momenten per dag. Waarschijnlijk duurt dit al langer dan twee weken
  • Je hebt minder plezier in zaken waar je normaal gesproken wel van geniet
  • Er kan verandering optreden in je eetlust en lichaamsgewicht
  • Door de depressie kun je ook een stuk slechter slapen dan voorheen
  • Je hebt het gevoel dat je minder energie hebt
  • Je hebt moeite om je te concentreren, misschien pieker je ook regelmatig
  • Soms kun je het idee hebben dat het leven niet de moeite waard is, of dat je het zelf niet waard bent
  • Je hebt minder behoefte aan je sociale omgeving (vrienden, familie, partner)
  • Wellicht heb je het idee dat je last hebt van een depressie. Misschien weet je het al zeker. Neem dan gerust contact met me op.

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek, Hoek van Holland of Rijswijk.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Rijswijk

Psycholoog Tjimke Rijswijk
Lindelaan 99
2282EP Rijswijk

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland

Monster

Psycholoog Tjimke Monster
Herckenrathstraat 1
2681 DG Monster