Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak

Aangesloten bij

logotjes

Voor wie

Dit is een praktijk voor volwassenen, kinderen en jongeren en relatietherapie. Ik ben gespecialiseerd in kortdurende psychologische zorg: professioneel, effectief en betrokken, samen komen tot herstel en groei.

Lees meer

Over Tjimke de Vries

Ik werk met plezier, vakmanschap en inlevingsvermogen. Ik ben afgestudeerd aan de Radboud Universiteit in de klinische psychologie en lid van het NIP en de VGCT.

Lees meer

Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ' Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!' En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!"

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

 

Psycholoog Tjimke de Vries

Ik heb als psycholoog al een grote diversiteit aan cliënten ontvangen, waarbij wij samen aan verscheidene oplossingen hebben gewerkt. Natuurlijk wordt ieder onderdeel van het contact met cliënten uiterst vertrouwelijk behandeld. Toch wil ik je graag een korte indruk geven van cliëntervaringen die ik heb mogen behandelen. Enkele cliënten hebben mij toestemming verleend om hun ervaringen met jou te delen. Uit privacyoverwegingen zijn sommige namen vervangen door fictieve namen.

Tjimke heeft voor onze relatie veel betekend als therapeut. ZIj komt in de sessies snel tot de kern van het probleem door de juiste vragen te stellen en snel te schakelen. Tjimke zal nooit partij kiezen en ieders belang in het oog houden.  De sessies zijn leerzaam en soms confronterend (wat verhelderend werkt). Door de concrete handvatten die we hebben gekregen loopt onze relatie weer soepel, ook onze kinderen merken dat.

Samenwerken met Tjimke is erg prettig gezien haar professionaliteit en integriteit; daarbij is ze gewoon een heel leuk mens

Simon (45) en Monique (46)

Toen ik bij Tjimke kwam zei ze: ‘ Ik ben dol op mensen met angst, omdat ik ze alleen maar beter kan laten voelen!’ En dat is zeker waar! Tjimke staat met beide benen op de grond en leert je hoe je door een andere kleur bril naar het leven kan kijken. Dit heeft mij enorm geholpen. Ik begrijp nu wat Tjimke bedoelt. Ik voel me weer goed en sterk!

Babette Nieuwenhuizen, 31 jaar

Vroeger had ik een rooskleurig beeld van het moederschap. Kinderen opvoeden, dat zou ik wel even doen. Toen ik eenmaal kinderen had, bleek dat vies tegen te vallen. Ik raakte gefrustreerd en liep vast. Tjimke heeft me op zeer vakkundige wijze geholpen om het beeld dat ik had van het moederschap en van mezelf als moeder, bij te stellen. Ik ben nu een relaxter mens en kijk met een mildere blik naar mezelf – ook op andere gebieden dan het moederschap. Tjimke luistert, analyseert, confronteert en vraagt door op hoog tempo, waardoor je in 45 minuten heel veel kunt bespreken. Ik heb gehuild en gelachen tijdens de sessies, en vooral heel veel geleerd.

Karin, 38 jaar

Van jongs af aan ging ik gebukt onder een sterke drang tot perfectionisme, zowel voor mijzelf als voor mijn omgeving. Nadat ik al geruime tijd leed onder een moeilijk verklaarbaar pijnsyndroom, gerelateerd aan hoge stress, kwam ik bij Tjimke terecht. Samen zijn we op zoek gegaan naar mijzelf en die drang naar het altijd perfect willen doen. Tjimke heeft me heel goed geholpen door terug te gaan in de tijd en me een spiegel voor te houden.

Dit altijd op een open en respectvolle wijze. Hierdoor is het mij gelukt om mijzelf op een positieve wijze te veranderen en tijdens dit hele proces nam de pijn progressief af.

Nu kijk ik weer met meer plezier naar het leven en voel ik mij veel beter en meer ontspannen. Ik ben erg blij dat ik deze stap naar Tjimke heb gemaakt

Chris 49 jaar

"Mijn gezin betekende altijd alles voor mij. Het was dan ook een enorme klap toen mijn vrouw plotseling een eind maakte aan onze relatie en daardoor ons gezin uit elkaar viel. Er brak een periode aan van verdriet, ongeloof en onzekerheid. Ik besloot om de hulp van Tjimke in te schakelen om zo goed en snel mogelijk door deze moeilijke periode heen te komen. Tjimke was al vanaf het eerste moment eerlijk en vooral duidelijk. Die duidelijkheid helpt je echt verder, want je hebt niets aan een "meeprater". De sessies waren heel afwisselend, van emotioneel tot erg grappig. In het begin kon ik niet wachten tot de volgende sessie, ik had het gevoel daar antwoorden te krijgen die ik zocht. Uiteindelijk moet je het allemaal zelf doen, dus komt het moment dat je haar niet meer zo vaak (of zelfs helemaal niet meer) nodig hebt. De uitspraken van Tjimke komen echter nog dagelijks voorbij en dat is erg handig kan ik je zeggen. Mede door de hulp van Tjimke heb ik mijn leven weer goed op orde en heb ik meer zelfvertrouwen dan ooit.

N. uit Berkel & Rodenrijs

Ik ben Jan 60 jaar en heb in 2012 hulp ingeroepen van Tjimke vanwege het op de “klippen lopen” van mijn huwelijk. Na een intake-gesprek zag ik het wel zitten dat zij mij kon helpen, gezien vorige, minder prettige ervaring met een psycholoog, gaf zij mij het gevoel dat zij voor mij de juiste persoon waar ik wat aan zou hebben. Toen ik aan Tjimke in het begin vertelde dat ik nog steeds van mijn vrouw hield maar zij niet van mij, schudde Tjimke mij wakker. Ik begon langzaam aan in te zien dat ik het een en ander anders moest gaat doen en vooral anders moest gaan inzien. Ik ging niet langer meer voor het “redden” van mijn huwelijk, maar ik ging nu voor mijzelf en mijn toekomst. Ook heeft ze mij nog bij kunnen brengen om directer in contact/gesprek te gaan met mensen. . Ook weet ik nog heel goed als ik na een sessie bij Tjimke weer wegging, ik een heel rustig en goed gevoel over mezelf had en er weer even “tegen” kon. Ook een nieuwe relatie wilde ik graag en vertelde Tjimke dat ik op een datingsite aan het kijken was, wat ze een heel goed plan vond en waarschuwde me dat het niet gelijk “raak“ zal zijn. Nou dat klopte hoor maar ondertussen heb ik een fijne relatie en heb mijn leven weer redelijk op orde. Mijn motto nu is; het beheer het verleden, beleef het heden en kijk uit naar wat de morgen gaat brengen. Dit is even in vogelvlucht mijn ervaring met Tjimke en ben haar dan ook dankbaar voor hetgeen zijn voor mij gedaan en betekend heeft

Jan, 60 jaar

In september 2012 heb ik professionele hulp gezocht omdat ik in mei en juni 2012 onwel ben geworden. Na juni van dat jaar zijn de angsten begonnen: ik durfde niet meer naar buiten omdat ik bang was weer een dergelijke aanval te krijgen en misschien wel dood te gaan. Af en toe ging ik wel met mijn vrouw naar buiten maar ging dan snel weer terug naar huis. De huisarts heeft achteraf gezegd dat alles is veroorzaakt doordat ik in 2009 slokdarmkanker heb gekregen en in februari 2010 in het Erasmus MC te Rotterdam een nieuwe slokdarm kreeg. En volgens de huisarts kwam alles wat ik sinds 2009 heb meegemaakt er nu pas uit.

Ik ging op zoek naar een psycholoog. Tjimke heeft bij mij een paniekstoornis gediagnosticeerd. De eerste gesprekken waren soms best heftig maar toch ook wel leerzaam. Daarna ben ik toch voorzichtig begonnen met alleen weer naar buiten te gaan. Ook heeft Tjimke de Vries gedragsexperimenten op papier gezet. Tegenwoordig vraag ik ’s-morgens na de koffie aan mijn vrouw of ze nog boodschappen nodig heeft; ga op zondagochtend weer naar de kerk en we gaan regelmatig samen een dag treinen.

In totaal heb ik met Tjimke de Vries 10 fijne gesprekken gehad.

Slotconclusie: Aan de therapie waarmee ik door Tjimke de Vries behandeld ben heb ik erg veel gehad. Dankzij deze therapie en de fijne, zeer openlijke, gesprekken heb ik geen angsten meer en kan ik weer mijn normale leven leiden

Ton, 67 jaar

Mijn vrouw en ik hebben relatietherapie gevolgd bij Tjimke de Vries. Na enkele jaren liepen wij tegen zaken aan waar we toch hulp bij nodig hadden.

In haar praktijk hebben we samen therapie gehad, waarin we weer met elkaar leerden communiceren. Dankzij haar inzichten en positieve aanpak hebben we een moeilijke tijd achter ons gelaten en genieten we weer volop

Rick (38 jaar ) en Eline (32 jaar)

Ik liep al enkele weken rond met een enorm somber gevoel. Ik voelde me lusteloos en had bijna nergens zin in. Het vreemde was dat het mijzelf niet lukte om deze negatieve gevoelens om te buigen. Ook vond ik het lastig om een precieze oorzaak aan te wijzen. Na enkele sessies bij Tjimke begreep ik precies wat er aan de hand was en dankzij de aangedragen tips lukte het me om deze vervelende periode af te sluiten. Vooraf was de stap om een afspraak bij een psycholoog te maken best groot voor mij, maar achteraf bezien ben ik erg blij dat ik die stap toch gemaakt heb. Tjimke is begripvol en zorgt met humor en duidelijkheid dat ik me op mijn gemak en op mijn plek voelde

Erik, 26 jaar

Ongeveer een jaar geleden is ADD bij mij geconstateerd. Ondanks die diagnose lukte het me vaak niet om er voor mezelf en mijn partner een goede manier van omgang voor te vinden. Ik voelde mij vaak onbegrepen, terwijl mijn partner het soms ook niet meer wist. Ik heb 5 afspraken gehad bij Tjimke, waarvan 2 met mijn partner. Dat is inmiddels een half jaar geleden en inmiddels voel ik mij een stuk vrijer. Mijn partner en ik begrijpen ADD (en mijzelf) veel beter en het zit ons niet meer in de weg. Dankzij de therapie is onze relatie er zelfs op vooruit gegaan. Mijn ADD is niet langer een probleem. Van Tjimke heb ik geleerd dat ik gewoon mezelf mag zijn.

Petra, 44 jaar

Ik ben afgestudeerd, met genoegen, aan de Radboud Universiteit Nijmegen in de klinische psychologie, 2009.

Ik ben cognitief gedragstherapeut® van de VGCT en K&J-psycholoog NIP i.o.

Na de universiteit heb ik postdoctoraal de volgende opleidingen gevolgd en met goed gevolg voltooid:

Basiscursus Cognitieve Gedragstherapie 100 uur
Vervolgcursus Cognitieve Gedragstherapie 100 uur

Opleiding cognitief gedragstherapeut. 90 uur supervisie bij E. ten Broeke en K. Korrelboom

EMDR basiscursus en EMDR vervolgcursus bij A. de Jongh voor opleiding tot EMDR practitioner.

Supervisie EMDR met goed gevolg afgerond bij E. ten Broeke in traject tot EMDR practitioner.

EMDR basiscursus K&J VEN.

Gottman level 1 & level 2 training

Daarnaast heb ik verschillende workshops en cursussen gevolgd voor de opleiding tot Kinder-en Jeugdpsycholoog NIP, aanvang opleiding 2014 tot heden. 

Momenteel volg ik supervisie bij A. Blonk voor de K&J opleiding en heb ik een vaste intervisie-groep van collega psychologen.

 

Psycholoog-tjimke

Psycholoog van nature

Ik heet Tjimke de Vries, ik ben geboren in 1978 in Friesland. Ik ben de oudste van drie kinderen. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik zes was en ben verder opgegroeid in de Achterhoek. Al zo lang ik me kan herinneren ben ik nieuwsgierig naar mensen. Naar wat hen beweegt, waarom ze doen wat ze doen, wat hun verhaal is. En hoe bijvoorbeeld twee mensen hetzelfde mee kunnen maken en daar totaal verschillend mee omgaan. Ik heb vanaf jonge leeftijd veel dingen bij anderen aangevoeld en altijd de neiging gehad om anderen bij te staan. 

Sinds 2016 ben ik moeder van een geweldige tweeling. Ik ben gelukkig gescheiden en co-ouder. Dat betekent dat de ene week volop in het teken staat van mijn werk en de ander week draait alles om mijn kinderen. Mijn twee passies in mijn leven, met liefde en toewijdng in balans.

De beste studiekeuze

Na het VWO heb ik een van de beste beslissingen uit mijn leven genomen door psychologie te gaan studeren. Ik heb altijd mensen willen helpen die lijden en zoeken en met de studie leer je de technieken om dit op een goede, professionele manier te doen. Ik heb zelf ook het nodige meegemaakt en ik kan vanuit persoonlijke ervaring meevoelen en begrip tonen Door mijn empathische natuur en mijn kleurrijke achtergrond ben ik snel in staat bij mijn cliënten tot de kern door te dringen. In de psychologie ben je nooit uitgeleerd (dat is het mooie) en volg nog steeds cursussen en supervisie om mezelf te blijven ontwikkelen.

 

Op mijn plek met mijn eigen praktijk.

Vanaf 2007 ben ik als psycholoog werkzaam geweest bij een grote landelijke zorgverlener. Hier heb geleerd te werken in de praktijk. Niet alleen boekenkennis, maar praktijkkennis. Ik vind het een eer om mensen bij te staan in hun pijnlijke momenten. Ik leer er zelf nog iedere dag van. De gedegen opleiding die ik heb gehad- en nog steeds volg, zorgt ervoor dat ik ook de wetenschap kan gebruiken om deze problemen op te lossen.
In 2009 ben ik voor mezelf begonnen waarna ik mijn eigen praktijk in Den Haag opende. Sinds enkele jaren is de praktijk verhuisd naar Bergschenhoek in de gemeente Lansingerland, mijn hoofdvestiging. Verder ben ik  2 dagen per week werkzaam in Den Haag en 1 dag in Hoek van Holland. 

Hoe ik werk: zorgzaam en begripvol

Ik doe dit werk omdat het mij mateloos interesseert. Elk verhaal is interessant en elke behandeling is bijzonder. Mijn cliënten gaan me aan het hart. In de behandeling blijf ik dichtbij je staan en steun je in je weg naar herstel. In mijn werk gaat het mij uiteindelijk om het moment dat iemand zichzelf hervindt, in beweging komt en weer gaat stralen. Ik wil dat mensen zich op hun gemak voelen bij mij en ik wil iemand zoveel mogelijk begrijpen. Je moet je gekend voelen.

Ik hou van de uitdaging om samen met mijn cliënten het leven met pijn en moeilijkheden weer leefbaar te maken. En positieve doelen te bereiken. Ik ga er vanuit dat iedereen het in zich heeft om gelukkig te worden. Ik werk op basis van een paar uitgangspunten: Het begint allemaal met luisteren. Ik luister actief en met compassie door veel vragen te stellen. Ik ben direct en transparant, ik noem het beestje bij de naam en geloof dat als je zaken samen in het licht zet en er naar durft te kijken, je aan veranderen toekomt. 

Vervolgens werk ik met inzicht, handvatten, aandacht, zonder gedoe en met humor -soms is het goed om op lichte toon naar jezelf te kijken. Hoe zwaar je gemoed ook is en hoe ernstig de omstandigheden ook zijn.

En direct, deskundig en zonder poespas

In mijn behandeling ga je vooral aan de slag. We maken het niet zwaarder en ook niet ingewikkelder dan het is. Wat ik al zei: geen poespas. En ik denk dat ook mijn tijd in de hulpverlening me een behoorlijke beide-benen-op-de-grond mentaliteit heeft gegeven. Ik heb ook daar al keer op keer gezien hoe belangrijk het is om iets te kunnen doen. Dat geldt voor iedereen. Cliënten vinden het heel fijn om de mouwen op te stropen en aan het werk te gaan! Zo kom je zo snel mogelijk van je klachten af en bereiken we ons doel in jouw behandeling.

Je bent van harte welkom. Ik help je graag. Dus bel of mail me gerust. 

Drs Tjimke de Vries, psycholoog, cognitief gedragstherapeut VGC, EMDR therapeut en K&J psycholoog NIP i.o.

KvK: 27348937

BTW nummer: NL001428733B87

Lidmaatschapnummer EMDR vereniging: 32822

Lidmaatschapnummer VGCT: 009699

Lidmaatschapnummer NIP: 208307
Lidmaatschapnummer NVPA : 103249
Lidmaatschapnummer NFG: 781137237,
Lidmaatschapnummer: RBCZ: 809881R

 

 

 

logo_vgct_lang

Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie

 

logo-srbag

Stichting Registratie Beroepsbeoefenaren Aanvullende Gezondheidszorg

 

Beroepsvereniging het NVPA

Vereniging EMDR Nederland

 

Monique Bautista heeft haar werkzaamheden als waarnemend psycholoog in mijn praktijk neer kunnen leggen -om weer verder te gaan met haar carriere binnen de GGZ. 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland