Psycholoog Tjimke Bergschenhoek || Rijswijk || Hoek van Holland. Ik ben het best te bereiken via de e-mail. info@psycholoog-Tjimke.nl
0638201177. Via de sms of WhatsApp.
Op werkdagen krijg je meestal binnen twee uur een reactie terug.
Je kunt ook bellen maar ik ben meestal in sessie.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Ik liep al enkele weken rond met een enorm somber gevoel. Ik voelde me lusteloos en had bijna nergens zin in. Het vreemde was dat het mijzelf niet lukte om deze negatieve gevoelens om te buigen. Ook vond ik het lastig om een precieze oorzaak aan te wijzen. Na enkele sessies bij Tjimke begreep ik precies wat er aan de hand was en dankzij de aangedragen tips lukte het me/ons om deze vervelende periode af te sluiten. Vooraf was de stap om een afspraak bij een psycholoog te maken best groot voor mij, maar achteraf bezien ben ik erg blij dat ik die stap toch gemaakt heb."

Erik, 26 jaar

Angsten / dwang

Wat betekent het om een angststoornis te hebben?

Angst is bedoeld om te waarschuwen voor gevaar, om adequaat te handelen, bijvoorbeeld als er een leeuw of iets anders levensgevaarlijks op je af komt rennen. Bij veel mensen is door negatieve leerervaringen en 'denkfouten' een vals alarm-reactie ontstaan. Angst is dan alleen maar onnodig, zinloos en pijnlijk. Dit noem je een angststoornis. Je kunt last hebben van overmatig tobben en piekeren, in sociale situaties altijd bang zijn om afgewezen en vernederd te worden, je kunt last hebben van dwanghandelingen of gebukt gaan onder paniekaanvallen waarin je bang bent om hartaanval te krijgen of gek te worden. Het is buitengewoon goed te behandelen met de juiste hulp en inzet. Als je een angststoornis hebt ben je bang dat je de controle gaat verliezen en dat er iets ergs gaat gebeuren. Iedereen met een angststoornis overschat in meer of mindere mate de kans dat een 'rampzalige gebeurtenis' gaat plaatsvinden, ze overschatten de ernst van wat er plaats kan vinden en overschatten de mate waarin ze verantwoordelijk zijn. Ze onderschatten tegelijkertijd hun eigen mogelijkheden om met moeilijkheden om te gaan en de steun die ze zullen krijgen. Als je last hebt van een angststoornis, vermijd je vaak ook allerlei moeilijke situaties of doorsta je ze krampachtig. Een angststoornis kan erg beperkend werken en iemands leven verstoren. Zonder professionele begeleiding verergeren de klachten alleen maar.

Het is dus goed dat je hulp zoekt!

Wat doe ik, psycholoog Tjimke de Vries?

Ik diagnosticeer welke angststoornis je hebt en je krijgt een wetenschappelijk beproefde -en een op maat gemaakte behandeling van mij. Met cognitieve gedragstherapie en EMDR worden prachtige resultaten bereikt. In 5 sessies kun je al herstellen van een angststoornis, met de nodige moed en juiste begeleiding. Ik zie het als mijn missie om vermijdingsgedrag te doorbreken en denkfouten te veranderen, zodat jij je leven weer terug krijgt en niet langer gebukt hoeft te gaan onder de ellende van een angststoornis. Ik zal je met raad en daad bijstaan, wanneer we stap voor stap jou gaan genezen van de onrealistische angst.

Van welke angststoornis heb ik last?

Paniekstoornis met agorafobie

 • Een paniekaanval is een intense angst, gekenmerkt door het binnen een kort tijdbestek optreden van een aantal voornamelijk lichamelijke sensaties, zoals kortademigheid, duizeligheid, trillen, misselijk, pijn op de borst.
 • Deze aanvallen waren onverwacht en waarschijnlijk maak je je zorgen dat je meer van deze aanvallen krijgt
 • Je bent bang voor de consequenties van de aanval. Mensen met paniek zijn bang om dood te gaan of gek te worden.
 • Je bent bang voor situaties waarin je moeilijk weg kan komen of waar geen hulp beschikbaar is.
 • Je kunt vermijd deze situaties; om alleen buitenshuis te zijn, of om je in een grote menigte te begeven

Gegeneraliseerde angststoornis ('piekerstoornis')

 • Je maakt je overmatig zorgen en hebt last van nare voorgevoelens. Dit gebeurt een groot deel van de dag, op de meeste dagen
 • Het lukt je niet of nauwelijks om de zorgen en/of het piekeren te stoppen
 • Je hebt hier al geruime tijd last van, in ieder geval een aantal maanden, maar vaak minimaal een half jaar
 • Je hebt zorgen op verschillende levensgebieden, zoals bijvoorbeeld werk, privé, sociaal en familie
 • Je hebt ook last van fysieke symptomen, zoals bijvoorbeeld onrust, vermoeidheid, prikkelbaarheid, spierspanning en/of slaapklachten

Obsessieve-compulsieve stoornis ('dwangstoornis')

 • Je hebt last van opdringerige, hardnekkige en terugkerende gedachten, die zinloos zijn en die spanning veroorzaken.
 • Sommige dingen kun je niet laten en moet je continu herhalen, zoals het herhalen van bepaald gedrag je handen steeds maar weer wassen, zaken volgens een bepaald ritueel uitvoeren, of steeds iets controleren om er zeker van te zijn dat je het goed hebt gedaan. Of het uitvoeren van geestelijke handelingen (tellen).
 • De gedachte om te stoppen me t deze handelingen geeft je een onrustig en onprettig gevoel. Het uitvoeren van de handelingen kost veel tijd en beperkt je in je functioneren.
 • Je voert de handelingen uit om te voorkomen dat er iets ergs gebeurd zoals besmetting met bacterie, het ziek worden van een dierbare, brand of een andere ramp.

Sociale fobie

 • Je bent bang dat je je zal gedragen op een manier (of angstsymptomen vertoont) die vernederend of gênant zijn in een sociale situatie
 • Je bent bang voor kritiek en sociale afwijzing en je gaat er vanuit dat anderen je te dom, raar, onaantrekkelijk of onzeker zullen vinden
 • Je bent bang om lichamelijke symptomen te krijgen, zoals als zweten, blozen of trillen, waardoor anderen je zullen afwijzen.
 • Je vermijdt sociale situaties of doorstaat ze met veel veiligheidsgedrag, bedoelt om afwijzing en ridiculisering te voorkomen

Hypochondrie

 • Je hebt een steeds terugkerende vrees voor een (ernstige) lichamelijke aandoening, je bent bang dat je niet lichamelijk gezond bent en dat de medische wereld er niet of te laat achter komen dat je een terminale ziekte hebt.
 • Hierdoor bezoek je met regelmaat een arts/specialist of ga je zelf op onderzoek uit. Soms ben je zo overtuigd van slecht nieuws, dat je niet naar de arts durft.
 • Door deze angst kun je piekeren over kanker, HIV of een andere slopende ziekte en je bent moeilijk gerustgesteld en je gaat er bij bijna iedere lichamelijke sensatie vanuit dat je iets ernstigs onder de leden hebt.

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek, Hoek van Holland of Rijswijk.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Rijswijk

Psycholoog Tjimke Rijswijk
Lindelaan 99
2282EP Rijswijk

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland

Monster

Psycholoog Tjimke Monster
Herckenrathstraat 1
2681 DG Monster