Psycholoog Tjimke De praktijk is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-14.00: 06-38201177.
Je kunt ook je vragen mailen naar: info@psycholoog-tjimke.nl, een sms- of Whatsapp-bericht sturen.
knop-afspraak
Logo-psycholoog-tjimke-de-vries

Clientverhalen

"Vroeger had ik een rooskleurig beeld van het moederschap. Kinderen opvoeden, dat zou ik wel even doen. Toen ik eenmaal kinderen had, bleek dat vies tegen te vallen. Ik raakte gefrustreerd en liep vast. Tjimke heeft me op zeer vakkundige wijze geholpen om het beeld dat ik had van het moederschap en van mezelf als moeder, bij te stellen. Ik ben nu een relaxter mens en kijk met een mildere blik naar mezelf – ook op andere gebieden dan het moederschap. Tjimke luistert, analyseert, confronteert en vraagt door op hoog tempo, waardoor je in 45 minuten heel veel kunt bespreken. Ik heb gehuild en gelachen tijdens de sessies, en vooral heel veel geleerd."

Karin, 38 jaar

Eetproblemen en negatief lichaamsbeeld

Dik en dun, niet blij zijn met jezelf.

Als je een eetstoornis hebt kun je mager zijn, of juist dik of iets daartussen in. Wat het geval ook is eten, of juist niet eten, is allesoverheersend voor je: het neemt je volledig in beslag.

Een laag zelfbeeld veroorzaakt een eetprobleem

Als je je te dik voelt, of ook daadwerkelijk overgewicht hebt, gaat dat meer dan eens gepaard met weinig zelfvertrouwen en een negatief zelfbeeld. Je voelt je onaantrekkelijk, onzeker, niet de moeite waard en gefrustreerd. Als je je rot voelt, krijg je last van emotionele eetbuien en daarna voel je je weer schuldig, somber en schaamtevol. Om het weer goed te krijgen en aan je eigen hoge eisen te voldoen, ga je streng lijnen (of je neemt je dat plechtig voor), sporten of neem je andere maatregelen om niet aan te komen. streng lijnen. Mensen met een eetprobleem stellen hoge eisen aan zichzelf en kunnen zichzelf niet accepteren.

Iemand met een eetstoornis kan heel erg bang te zijn om dik te worden en zichzelf uithongeren (anorexia) of na een eetbui gaan braken of laxeren (boulimia). Je hebt ook mensen die teveel eten, zonder te compenseren, waardoor zij overgewicht krijgen en zich daar vervolgens doodongelukkig en somber over voelen.

In behandeling bij mij

Welk eetprobleem je ook hebt, Ik zie het als mijn taak om samen met jou ervoor te zorgen dat je weer gelukkig wordt met jezelf en je leven. Ik wil je leren om minder zwart-wit en perfectionistisch te denken. Door daarnaast de instandhoudende factoren van je eetstoornis weer te doorbreken, krijg je een gezond leefpatroon. Mensen met overgewicht en boulimia vallen vaak af wanneer ze de eetbuien onder controle hebben en mensen met anorexia komen iets aan als zij broodmager zijn. Een slanke lijn is prima, alleen geen onrealistisch, destructief zelfverwoestend schoonheidsideaal. Je bent zoveel meer, dan alleen een slank lichaam--

 

Psycholoog-tjimke werkte voorheen ook onder de websites www.psycholoog-lansingerland.nlwww.psycholoog-westland.nl en www.psychologie-zoetermeer.nl. Klanten uit het Westland in het algemeen, dus ook uit Lansingerland en Zoetermeer kunnen natuurlijk nog steeds terecht bij een van de locaties van Psycholoog Tjimke in Bergschenhoek of Hoek van Holland.

Bergschenhoek

Psycholoog Tjimke Bergschenhoek
Notaris Kruytstraat 36
2661 HP Bergschenhoek

Hoek van Holland

Psycholoog Tjimke Hoek van Holland
Rietdijkstraat 72 A
3151 HJ Hoek van Holland